Proiecție specială: Poppy Field

Cand:
august 7, 2021@8:30 pm – 11:30 pm
2021-08-07T20:30:00+03:00
2021-08-07T23:30:00+03:00
Unde:
Cinema Elvira Popescu
Bulevardul Dacia
București 020051
Cost:
10 lei

Proiecție specială: Poppy Field // 7 august (sâmbătă) // ora 20:30 // Cinema Elvire Popescu

După premiera mondială la cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional Tallinn Black Nights (PÖFF), și premiera națională la TIFF (Transilvania International Film Festival), Poppy Fields va putea fi văzut, pentru prima oară în București, într-o proiecție specială în cadrul Bucharest Pride! Vă invităm sâmbătă, 7 august, la Cinema Elvire Popescu, ecranizarea va fi urmată de o discuție cu Conrad Mericoffer și Florin Caracala, moderată de Andreea Pietroșel.

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viața lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din București. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

“Filmul este un act de rezistență în fața îngrădirii drepturilor omului și reprezintă un manifest pentru promovarea diversității în artă. Este o voce a unei minorități discriminate, printr-o poveste despre iubire, despre imposibilitatea iubirii și despre decizii. Premiera mondială la Tallinn, în capitala unei țări din fosta Uniune Sovietică, unde homosexualitatea a fost dezincriminată abia în 1992, este în sine un mesaj foarte puternic. Sper ca debutul meu în cinema să deschidă o conversație mai largă despre toleranță, acceptare și respect față de grupurile vulnerabile””””, spune Eugen Jebeleanu despre film.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Accept, în cadrul Bucharest Pride (6 – 14.08.2021). Tema din acest an este „Come Out. Speak Up.” În 2021 celebrăm 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal care incrimina homosexualitatea și ne uităm împreună la evoluția drepturilor și comunităților noastre din ultimii 20 de ani, încercând să construim împreună un viitor incluziv și sigur pentru fiecare. Din nou împreună, construind spații sigure, în care identitatea noastră este celebrată.

Prețul biletului va fi de 10 RON.