Pride Park – Activități în Aer Liber

Cand:
august 11, 2021@5:00 pm – august 13, 2021@11:00 pm
2021-08-11T17:00:00+03:00
2021-08-13T23:00:00+03:00
Unde:
Pride Park
Roaba de Cultură
Herăstrău

Activități în aer liber @Pride Park

Timp de trei zile (11-13 august) sărbătorim în aer liber, la Roaba de Cultură – Herăstrău, comunitatea și cultura queer. Am pregătit o serie de ateliere, discuții și evenimente antrenante alături de activistx și membrii ai comunității LGBTI+ din România ca să ne distrăm și să ne bucurăm împreună la această ediție a Bucharest Pride.

Programul activităților:

Miercuri, 11 august – 17:00: Come Out and Paint – Coming Out-ul e unul dintre cele mai importante momente pentru persoanele din comunitatea LGBTQ+, plin de povești despre adevăr, curaj, dragoste și încredere. Come out & Paint ne invită să ne exprimăm gândurile despre acest moment pe hârtie, prin pictură sau cuvinte, astfel încât să le dăm curaj și altora sau să-i liniștim. Vom picta, vom împărtăși sfaturile noastre, ne vom inspira din poveștile celorlalți și le vom expune în văzul tuturor, pe bucăți de hârtie colorată, la Pride Park. Eveniment organizat de Alexandru Botea.

17:00: [H]umans United /amprente [20 de ani în 20 de metri] Hlgbtq United – 

Echipa Hlgbtq United aduce la Pride Park o pânză și vopseluri skin friendly și ne invită la joacă. Dacă anul acesta vorbim despre importanța vizibilității, putem face asta simbolic în cadrul acestei activități prin amprentarea pânzei. 

                                  17:00: Great Rainbow Minds by Cazul101 – Avem plăcerea să vă invităm la expoziția personală a artistei Hortensia Mi Kafchin “Great Rainbow  Minds” care va avea loc în cadrul Bucharest Pride 2021. Van-ul Another Mobile Gallery va fi suportul  prin care artista propune publicului o lecție de istorie în imagini prezentând o selecție de personalități  queer ce au schimbat și modelat cultura și istoria omenirii.

18:30: FluidYoga in Pride Park (cu Ral Bratu) – Vă invităm la o sesiune de yoga și meditație, în care să învățăm prin mișcarea corpului și prin observarea minții cum să ne sărbătorim și să ne iubim așa cum suntem.

Joi, 12 august – 16:00: Sports4pride by Q Sports – Q Sports organizează o după-amiază distractivă cu sport și pături. Jucăm fotbal și învățăm un sport nou, speedminton, o combinație între tenis de câmp și badminton.

                          17:00: Come Out and Paint 

                          17:00: [H]umans United /amprente [20 de ani în 20 de metri] 

                           17:00: Great Rainbow Minds by Cazul101

20:00: De vorbă cu inamicul guvernului polonez – Bart Staszewski by Greenpeace –
O discuție cu Bart Staszewski, activistul polonez LGBTI+ și regizorul de film documentar, precum și unul dintre organizatorii PRIDE-ului de la Lublin, Polonia, care în fiecare an se confruntă cu atacuri și proteste din partea extremiștilor de dreapta. Din cauza luptei anti-homofobe și a demascării politicienilor de extremă dreaptă, care au declarat mai multe orașe din Polonia ca „LGBT-free zones”, Bart a devenit „dușmanul Poloniei și al poporului polonez”. Vă invităm să aflăm mai multe despre această luptă și să dezbatem împreună despre importanța activismului în contextul actual din Europa de Est și Centrală. Moderatori: Alina Aflecailor & Denis Blidariu, Greenpeace.

Vineri, 13 august – 17:00: Come Out and Paint 

                              17:00: [H]umans United /amprente [20 de ani în 20 de metri] 

                              17:00: Atelier de Eye Gazing cu RENGLE – Exercițiul de eye gazing este un exercițiu despre intimitate, conectare și apropiere. Se spune că ochii sunt oglinda sufletului: în momentul în care ne privim în ochi, prejudecățile despre exterior dispar  și învățăm să ne uităm unii la alții într-un mod autentic și sincer. Astfel, în acest atelier condus de Emil Rengle, ești invitat să privești în ochii unei persoane pe care nu o cunoști și să simțiții împreună conexiunea unică care se formează între voi.

                             17:00: Great Rainbow Minds by Cazul101

                            18:00: Povești din vremea Art. 200 by Identity.Education – Identity.Education Timișoara vă invită la o discuție relaxată despre cum a fost pentru unii dintre noi, atunci în anii 90. Într-o perioadă în care articolul 200 încă făcea victime la propriu, noi eram acolo, neștiuți, tăcuți. Haideți să povestim cum a fost. Invitați-povestitori: Cristina Săracu, Marian Zamfir-Enache, Florin Buhuceanu și Andreea Stratulat.

Un eveniment Bucharest Pride 2021, organizat de @Asociatia Accept și găzduit de Roaba de Cultură.

Sărbătorim iubirea, asumarea și libertatea printr-un maraton de evenimente dedicate comunității LGBTQIA+ din România. 

Bucharest Pride 2021 | 6 – 14 august 

#ComeOut #SpeakUp

Pregătește-te pentru Pride Park: un spațiu în aer liber în care sărbătorim cultura și comunitatea queer din România printr-o serie de concerte, performance-uri și ateliere.

Bucharest Pride Park 2021 | 11 – 13 august | Roaba de Cultură 

#BucharestPride este festivalul anual organizat de Asociația Accept, dedicat de 16 ani drepturilor persoanelor LGBTQIA+ și aliaților.

www.bucharestpride.ro