MozaiQ Pride at Street Delivery

Când:
iunie 14, 2019@4:00 pm – iunie 16, 2019@8:00 pm
2019-06-14T16:00:00+03:00
2019-06-16T20:00:00+03:00
Unde:
Street Delivery
Strada Arthur Verona
Cost:
Gratuit
Contact:
MozaiQ

Vino alături de MozaiQ la Street Delivery! Avem în program Open Mic queer, expoziția Queer Space și Zebra rainbow!

🌈Zebra Rainbow

Sărbătorim 18 ani de la abrogarea articolului 200 – care incrimina relațiile homosexuale săvârșite în public – într-un mod luminos, plin de culoare pentru a comemora această perioadă întunecată din istoria comunității LGBTQIA. Vom trasa o trecere de pietoni Rainbow, provizorie, pe strada Arthur Verona, în fața standului MozaiQ. Zebra rainbow este un simbol al unității și acceptării, dar și ca celebrate a culturii Queer din București.

✨✨✨

🍭Expoziția Queer Space, standul MoziaQ, între 14 – 16 iunie

Queer înseamnă diferit. E o expresie a unei identități care excede sexualitatea; nu ne definim prin sex și gender, fizic suntem naturali, cu potențialitatea de a ne schimba. Fiecare dintre noi are un suflet queer. Credem în reprezentarea identităților acestei comunități și vrem să scoatem la lumină poveștile nespuse, până recent ascunse.

Am invitat 11 artiști contemporani, din comunitate și aliați, să exprime formele care ne definesc umanitatea. Rezultatul este un melanj de imagini care te vor captiva și te vor arunca într-o lume în care cu toții suntem egali.

O expoziție subiectivă și personală, care se mută de pe pereții barului de la Manasia Hub la standul MozaiQ de la Street Delivery.

Artiști: Alina Bohoru, Andreea Chirică, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Madalina Dimache, Paul Muresan, Lea Rasovszky, George Rosu, Oana Barbonie, Sorina Vazelina plus o dumă creată de fetele de la Dume de mestecat – Laura Ionescu și Zvâc Ioana.

Curatori: Alina Dumitriu & Eugen Rădescu.

La stand veți găsi și tricouri printate cu lucrările artiștilor. Donațiile primite vor susține campanie de prevenire HIV, pe care MozaiQ o va începe în toamnă.

✨✨✨

💙Unicorns Picnic, Grădina Palatului Universitarilor, 16 iunie, ora 13.00

Un picnic comunitar inițiat de echipa proiectului TRANScendt/MozaiQ și de membrii comunității trans implicați în proiect. Noi venim cu câteva hamace, paturi, culori pentru face-paint, GLITTER, free hugs, și ceva de ronțăit – și toată lumea e invitată să se alăture și să contribuie cum poate la micul nostru picnic comunitar.

✨✨✨

🏳️‍🌈Bike4Pride, Piața Victoriei – Street Delivery, Grădina Palatului Universitarilor, 16 iunie, între orele 11-13

MozaiQ şi Q Sports România te invită duminică 16 iunie la Bike4Pride de la ora 11 în Piața Victoriei. Adu-ţi bicicleta şi haide să pedalăm pentru egalitate.
Traseu Piața Victoriei – Calea Victoriei – Blvd. Dacia – str. Polona – Casa Universitarilor, la Street Delivery.

✨✨✨

🎤Open Mic cu poezie Queer, standul MozaiQ, 16 iunie, de la ora 16.00

Pentru că tema de anul acesta este “Poezia e în Stradă”, la standul MozaiQ se va desfășura o sesiune de Open Mic, unde participanții vor citi propriile poezii cu tematică queer, centrate pe experiențele persoanelor LGBTQIA+. Acest gen de poezie nu foarte vizibil până de curând, iese acum în stradă.

Microfonul e deschis pentru oricine dorește să recite din propriile creații sau poeme de suflet!