Îmbrățișarea grupului țintă: Seară de poezie queer

Cand:
august 9, 2021@7:30 pm – 9:00 pm
2021-08-09T19:30:00+03:00
2021-08-09T21:00:00+03:00
Unde:
Filaret 16
Strada Mitropolit Filaret 16
040504 București
România

Luni, 9 august, de la 19:30, la Filaret 16, vă invităm alături de o parte dintre membrx Cenaclului Queer la o seară de poezie queer – „În îmbrățișarea grupului țintă” (titlu preluat dintr-o poezie aparținând lui Tudor Pop).
Călătorim împreună prin realitatea și imaginația persoanelor queer cu ajutorul unor texte care aprind în noi emoția regăsirii, a autoidentificării, a speranței pentru o lume mai blândă. Vă așteptăm „în îmbrățișarea grupului țintă” pe totx cex care doriți să ascultați versuri care, sperăm noi, vor trezi în voi ecoul recunoașterii, al autoidentificării, al experienței comune de a fi queer.
În textele noastre abordăm subiecte precum gen și orientare sexuală, dragoste și sex, ostracizare și incluziune, lucrurile mari și mărunte care ne compun viața, fericirile și tristețile noastre de zi cu zi.
Scriem despre trecutul personal și colectiv spre a obține vindecarea. Creăm un spațiu al nostru. Transcendem nișa în care am fost forțatx. Oferim tuturor o platformă pentru a își face auzită vocea. Creăm repere și oferim posibilitatea de a rezona/se identifica/se regăsi în textele noastre celor ca noi – ceva ce nouă ne-a lipsit până acum. Ne imaginăm prin textele noastre un viitor queer, drept, liber de constrângeri și discriminare. Celebrăm existența noastră și diversitatea.
Vor citi:

Mișa Dragomir
Mara Cioroianu
Ada Eliane
Nora Ugron
Silvia Enache
Cristina Mitroi
Oana Giuverdea
Flavius Sindie
Razvan Andrei
Eduard Lucian
Ileana Negrea

Cu înregistrări de la:

Tudor Pop
Iulia Militaru
Anca Gusti
Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Accept, în cadrul Bucharest Pride (6 – 14.08.2021). Tema din acest an este „Come Out. Speak Up.” În 2021 celebrăm 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal care incrimina homosexualitatea și ne uităm împreună la evoluția drepturilor și comunităților noastre din ultimii 20 de ani, încercând să construim împreună un viitor incluziv și sigur pentru fiecare. Din nou împreună, construind spații sigure, în care identitatea noastră este celebrată.