Mai
14
Dum
2017
Yoga la Casa ACCEPT @ Casa ACCEPT
Mai 14@11:30 am – 1:00 pm

„Dicţionarul zice că yoga înseamnă unitate. Unitate în diversitate, aş completa eu. Pentru mine yoga e o gimnastică a sufletului. E o unealtă şi, în acelaşi timp, o vorbă de duh care mă ajută să râd şi să mă joc mai mult cu mine.

Povestea noastră a început în copilărie (nu ştiu cine pe cine a pus prima ochii), dar, desigur, valurile vieţii ne-au aruncat în zone diferite. Însă scenarii americane se scriu peste tot şi, pentru că prima dragoste nu se uită niciodată, acum vreo 4 ani drumurile ni s-au intersectat din nou. Atinsă de curiozitatea patimaşă a îndrăgostelii, am vrut să aflu cât mai multe despre ea. Aşa am ajuns să parcurg un curs intensiv de instructor de yoga, ţinut de Bindusar Yoga Kendra Risikesh India (Yoga Alliance UK).

Şi, pentru că cel mai mult îmi place să împart şi să învăţ cu ceilalţi, m-aş bucura să râdem şi să salutăm soarele împreună.” – Ral – inginer electronist cu suflet de artist

Ne vedem la casa ACCEPT din Str. Lirei nr. 10, din cauza condițiilor meteo și a ploii.

Veniți îmbrăcați cât mai comod. Aduceți cu voi o saltea de yoga sau un izopren și obligatoriu un zâmbet mare la purtător – yoga este o practică foarte serioasă!

Deschidere Bucharest PRIDE 2017 – Moonlight @ Club Control
Mai 14@7:00 pm – 11:45 pm

Aflat la ce-a dea paisprezeacea ediție, Bucharest PRIDE 2017 începe cu cel mai bun film al anului: Moonlight.

În lumina lunii / Moonlight urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.
Regizor: Barry Jenkins
An: 2016
Gen: Dramă
Distribuție: Alex Hibbert, Ashton Sanders, Trevante Rhodes, Mahershala Ali, Naomi Harris,
Țara: SUA
Premii: Premiul OSCAR pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu adaptat; GLOBUL DE AUR pentru Cel mai bun film

Intrare gratuită. Proiecție de film organizată cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Club Control și Transilvania Film.

 

22:00 Bucharest PRIDE Warm up Party cu Desdemona

Mai
15
lun
2017
Parcuri, cinematografe, baruri și biserici – sau: Unde mai găsim spațiul queer? @ Casa ACCEPT
Mai 15@6:00 pm – 7:30 pm

Ce este spațiul Queer? și ce forme „îmbracă” el în diferite colțuri ale lumii și la noi?

În urma trecerii în revistă a 3 exemple, unul dintre ele fiind chiar spațiul Casei Accept, vă invităm la un debate cu privire la actualitatea temei de camuflaj ca mod de protecție
al spațiului Queer, în contextul cultural-politic autohton astăzi.

Discuție pe marginea lucrării „Camuflajul ca mecanism de asimilare a spațiului queer în context urban.”
autor: Dulvara Oana
îndrumător :Dr. arh. Lorin Constantin Niculae

 

Film: 80 Egunean (Pentru 80 de zile) @ Institutul Cervantes
Mai 15@7:30 pm

În lung metrajul “Timp de 80 de zile” (în bască, „80 egunean”) două prietene care se reîntâlnesc după 50 de ani descoperă aceeași chimie pe care, de această dată, încep să o perceapă diferit. ”Timp de 80 de zile” este un film cu de toate: un pic de dramă, ceva pasiune, un strop de fericire și multă, multă dragoste.

Proiecție de film realizată cu sprijinul Ambasadei Spaniei la București și al Institutului Cervantes.

Mai
16
mar
2017
Prevenirea, combaterea și investigarea infracțiunilor motivate de ură
Mai 16@9:30 am – 1:00 pm

În aprilie 2016, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a sancționat România pentru ineficiența organelor de cercetare penală în investigarea unui atac homofob împotriva a șase tineri români și străini participanți la GayFest 2006. CEDO a hotărât că România a încălcat dreptul tinerilor de a nu fi supuși la tratamente degradante, cât și dreptul acestora de a nu fi discriminați de autorități, indiferent de orientarea sexuală și identitatea de gen.

CEDO consideră că autoritățile române se fac vinovate de o investigație ineficientă, întrucât nu au cercetat rolul motivației din spatele agresiunii – ura față de persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender (LGBT). Curtea consideră că organele de cercetare penală trebuie să investigheze riguros infracțiunile motivate de ură și motivul din spatele agresiunii. În caz contrar, statul devine complicele atacatorilor, acceptând tacit violența împotriva persoanelor LGBT.

În urma acestei decizii, România a achitat daune morale petenților susţinuţi juridic de ACCEPT. Însă schimbarea majoră constă în faptul că statul român trebuie să iniţieze un plan de măsuri concrete care să ducă la îmbunătățirea modului în care infracțiunile motivate de ură sunt prevenite, combătute și investigate de autorități. Aceste măsuri nu se referă doar la comunitatea LGBT, ci la toate persoanele care aparțin unor grupuri minoritare și sunt expuse crimelor urii.

În cadrul conferinței, ActiveWatch va prezenta Raportului anual cu privire la discursul instigator la ură din România, lansat pe 15 mai 2017, și o analiză a rezultatelor celor mai relevante extrase din raport.

Accesul la conferință se realizează pe bază de invitație.

Proiecție de film și discuție: Gender Revolution @ Journey Pub
Mai 16@7:00 pm – 10:00 pm

Vă invităm să urmărim împreună documentarul Gender Revolution realizat de National Geographic Channel și, apoi, să dezbatem alături de jurnaliști cum este abordată  identitatea de gen în România lui 2017.

Documentarul urmărește călătoria lui Katie Couric în America pentru a cunoaşte cercetători, chirurgi şi experţi eminenţi în câmpurile lor de specialitate şi a discuta despre identitatea de gen. Discută, de asemenea, cu oameni obişnuiţi care îşi simt trupurile şi vieţile într-un moment critic, într-o lume în rapidă schimbare. Filmul examinează rolul ştiinţei, politicii, culturii asupra genului social, dezvăluind poveşti nespuse despre suferinţă, înţelegere, ignoranţă şi iubire.

După proiecția documentarului, vom vorbi alături de jurnaliști și comunitatea trans despre cum este reflectată identitatea de gen în mass media din România.

Eveniment organizat cu sprijinul National Geographic Channel, National Geographic Magazine și Journey Pub.

Mai
17
mie
2017
Cafenea Publică: Protecția familiei în România @ Ceainăria 5
Mai 17@6:00 pm – 8:00 pm

Evenimentul își propune să aducă împreună specialiști din administrație publică, domeniul politic și societatea civilă, dar mai ales oameni care aparțin unor familii așa cum le regăsim în realitatea de zi cu zi – diverse, unice, speciale. Evenimentul marchează Ziua Internațională împotriva Homofobiei și Transfobiei și este organizat în cadrul Bucharest Pride 2017.

Asociația ACCEPT, Centrul FILIA, ActiveWatch și ECPI – Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice vă invită la cafeneaua publică Protecția familiei în România. Aceasta își propune să aducă împreună specialiști din administrația publică, domeniul politic și societatea civilă, dar mai ales oameni care aparțin unor familii așa cum le regăsim în realitatea de zi cu zi – diverse, unice, speciale. Evenimentul marchează Ziua Internațională împotriva Homofobiei și Transfobiei și este organizat în cadrul Bucharest Pride 2017.

În cadrul cafenelei publice vom aborda câteva aspecte importante ale protecției familiei diverse în România, cu un set concret de nevoi și probleme care necesită abordări complexe și integrate din punct de vedere legislativ. Cele patru discuții la mesele desemnate doresc să aducă în atenția decidenților, reprezentanților autorităților administrative și, în mod larg, în atenția societății civile nevoile concrete ale familiilor din România, mai ales în contextul violenței domestice, absenței educației pentru sănătate, scăderea ratei vaccinării și a creșterii intensității discursului instigator la ură împotriva familiilor așa-zis netradiționale. O temă transversală a acestei conferințe se va axa pe protecția familiei de facto, în toată diversitatea ei, indiferent că ne raportăm la cupluri de sex opus sau de același sex care coabitează, familii monoparentale sau familii extinse.

În cadrul acestui eveniment vom prezenta și rezultatele preliminare ale unui nou studiu ACCEPT: Rainbow Families în România. Eveniment organizat cu sprijinul ILGA-Europe.

DoR (Decât o Revistă) prezintă La Institutul Schimbării @ Centrul Național al Dansului București (CNDB)
Mai 17@8:30 pm

Hai la spectacol cu DoR.

„La Institutul Schimbării” de Paul Dunca – un bio-info show – are ca bază investigarea, documentarea și arhivarea unor povești personale, din realitatea locală, cu preponderență vizând comunitatea transgender românească.

Lucrarea se axează pe problematica asumării corpului / sexualității / identității de gen și a confruntării dintre narațiunea intimă a corpului și percepția publică, prezentând o comunitate absolut invizibilă la ora actuală pe plan local.

UNDE: Centrul Național al Dansului București (CNDB), Bulevardul Mărășești nr. 80-82
CÂND: Miercuri, 17 mai, ora 20:30.
CÂT: 30 de lei

Biletele se pot achiziționa pe Eventbook.ro sau la sediul CNDB, înainte de începerea spectacolului.

Reprezentația are loc în cadrul Bucharest Pride 2017 (14-20 mai).

„La Institutul Schimbării” e o producție Centrul Național al Dansului București 2016 în parteneriat cu Asociația Colectiv A prin Programul RAP – rezidențe, ateliere, public 2015 – proiect de formare și rezidențe pentru producătorii de spectacole de dans contemporan, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Spectacol nerecomandat sub 15 ani.

Direcţie şi coordonare: Paul Dunca
De/cu: Mădălina Brândușe, Carmen Coțofană, Renate Dinu, Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Maria Mora, Ada Mușat & Vava Ștefănescu
Muzică live: Chlorys & Monica Ivanov
Artistă asociată: Mihaela Michailov

Reprezentație organizată de DoR (Decât o Revistă)
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

//

Decât o Revistă (DoR) e o revistă de jurnalism narativ care privește România de azi – de la schimbări sociale, la fenomene culturale, la decizii personale – prin prisma căutării identitare, atât a indivizilor, cât și a societății. Publicăm eseuri, reportaje și portrete despre oameni și momente care transformă, se transformă și ne transformă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Mai
18
joi
2017
Anulat: Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half @ Point
Mai 18@8:00 pm – 9:30 pm
Cu tristețe trebuie să vă anunțăm că reprezentația Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half din cadrul # BucharestPRIDE2017 a fost anulată. Unul dintre actori are o problemă de sănătate care l-a determinat să anuleze toate reprezentațiile în care joacă în luna mai, inclusiv aceasta.
 
Sperăm ca Razvan Krem Alexe să se recupereze rapid si vom anunța data următorului spectacol. Toți cei care au achiziționat deja bilete vor fi contactați de Eventbook pentru a își recupera banii.

 

_________________________

După scenariul de musical-rock semnat de John Cameron Mitchell.
Adaptare muzicală și reorchestrare : Ștefan Mustață, Alexandru Pop
Cu : Istvan Teglas și Răzvan Krem Alexe
Muzică live : Ștefan Mustață, Alexandru Pop și Adrian Cotoară.
Vocal & Music coach: Ghighi Eftimie
Un spectacol de Iris Spiridon

Un punk-rocker transgender este în turneu cu trupa sa “The Angry Inch“ cu intenția de a-și lansa primul album. Când formația ajunge în București, lucrurile scapă de sub control, iar concertul care urma să aibă loc se transformă într-un spectacol deschis în care Hedwig decide să împartă cu publicul adevărata poveste a vieții lui și a fostului său iubit care i-a furat toate cântecele.

“Hedwig and The Angry Inch” este poate cel mai controversat musical punk-rock care s-a facut vreodată, creat de John Cameron Mitchell și Stephen Trask în 1998. “Hedwig and the Angry Inch – The Missing Half “ prezintă o formulă nouă a spectacolului care introduce într-un stil intim și intens conceptul de stand up tragedy.

„Hedwig a devenit în timp un cult, mulţi oameni identificându-se de-a lungul timpului cu povestea lui. Povestea sa nu are un mesaj social, ci este o metaforă. Actorul care îl joacă pe Hedwig interpretează un transsexual, dar nu unul care şi-a dorit această transformare. Nu este un manifest pentru persoanele de acest gen. Este vorba doar despre un basm care poate fi interpretat în multe feluri, nu o luptă pentru un anumit tip de sexualitate. Mesajul său este mai degrabă unul deschis, acela că lumea în care trăim nu este perfectă şi trebuie sensibilizată în faţa tuturor felurilor de iubire.” (Iris Spiridon, regizor)

 

BILETE online: goo.gl/LclixH
POINT
Str. G-ral Eremia Grigorescu 10, Bucuresti
facebook.com/pointarthub
www.whatsthepoint.ro
0799 799 708

Queer 80s Party @ Under București
Mai 18@10:00 pm

Ești în căutarea marii iubiri sau ai chef să dansezi pe hiturile anilor 80? Îți place să faci dedicații muzicale?
Dacă răspunsul tău este da, te aşteptăm pe 18 mai, de la ora 22:00, în Under, pentru o petrecere destinată comunităţii LGBTQ+ și aliaților din România.
În #BucharestPRIDE îți pui singur eticheta. Poți să scrii pe ea dacă ești solo, cauți, își plac cartofii prăjiți sau Marina Voica.
Te așteptăm în colanți lucioși, cercei mari, breton tapat și mult sclipici, într-un cadru safe şi friendly. Indiferent de genul sau orientarea ta sexuală, vei cunoaşte oameni interesanți si vei avea ocazia sa-ţi faci prieteni noi în cadrul comunităţii!
Intrarea este liberă.
*Orice atitudine rasistă, homofobă sau xenofobă nu va fi tolerată

Mai
19
vin
2017
 :// about blank (Berlin) collective talk @ Kran Club
Mai 19@8:00 pm – 10:00 pm

Barbara Hoffman, Diwa și Silva Rymd de la colectivul de dj :// about blank din Berlin sunt la Bucuresti pentru a povesti itinerarul creativ și despre activism în industria muzicii actuale.
Eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Germaniei la București. Intrare liberă.

Evenimentul are loc la Kran Club, Bulevardul Ion C. Brătianu 29-33, Etaj 5, (intrarea pe Strada Baratiei – Magazin Cocor).

Workshop: Cuplul de acelaşi sex @ Casa ACCEPT
Mai 19@8:00 pm – 10:00 pm

Cuplul de acelaşi sex: provocări, obstacole şi cum să le depăşim pentru a avea o viaţă romantică mai fericită

Cu ce provocări şi obstacole se confruntă cuplurile de acelaşi sex? Ce impact are homofobia, atât cea din societate, cât şi cea internalizată, asupra vieţii romantice a persoanelor LGBT? Ce putem face pentru a soluţiona dificultăţile şi a ne bucura de relaţiile pe care le avem?
Pentru a afla răspunsuri la aceste întrebări şi multe altele , vă invităm vineri, 19 mai, începând cu ora 20.00, la sediul ACCEPT, la un workshop de dezvoltare personală dedicat cuplului de acelaşi sex – un bun prilej de a explora, în ajun de Pride, importanţa iubirii homoerotice pentru identitatea şi mândria de a fi LGBT!
Facilitatori: Alexa Ciucu şi Claudia Soare
Pentru înscrieri: 0728.860.507, constiinta.sinelui@gmail.com

 Queer Night @ Kran Club
Mai 19@11:00 pm

Cel mai popular party alternativ LGBTQ+ la episodul 39 cu:
Barbara Hoffman (:// about blank)
Diwa (:// about blank)
Utopus

Eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Germaniei la București. Intrare: 15 RON

Mai
20
sâm
2017
Bucharest PRIDE – Marșul Diversității @ Piața Arcul de Triumf
Mai 20@4:00 pm – 7:15 pm

Alătură-te miilor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale și vizibilitate pentru comunitatea LGBT!
16:00- 16:30 Adunarea participanților
16:30- 17:00 Mesaj din partea organizatorilor și invitaților
17:00- 18:00 Marșul Diversității
18:00- 19:15 Activități în aer liber
19:15 – 19:45 Plecarea participanților
Adunarea participanților se va face la începutul Șoselei Kiseleff. Voluntarii vă vor îndruma către punctul de pornire.
Pentru cei care vin de la Metrou Aviatorilor este recomandat să iasă la gura de metrou de la televiziune/Raiffeisen și să meargă pe partea stângă a Bd. Prezan, spre punctul de plecare.

Out Loud & Proud Party @ Club Control
Mai 20@11:00 pm

Bucharest Pride 2017 Wrap Up Party cu
Paul Rusu & Claudia,
Chlorys (corp.)
Admina (corp.)
Silva Rymd (:// about blank)
hosts: Alexander White & Desdemona

Intrare: 10 RON

Iun
2
sâm
2018
Coby | film documentar @ Cinema Elvire Popesco
Iun 2@4:00 pm – 6:00 pm
[:ro]Coby | film documentar [:en]Coby | documentary[:] @ Cinema Elvire Popesco | București | Municipiul București | Romania

Coby
un film de Christian Sonderegger
78 min | Franța | 2018

În satul Chagrin Falls, Ohio, Coby, 21 de ani, duce o viață normală, alături de familia și partenerul său. Într-un mod foarte intim, documentarul urmărește parcursul lui Coby către o viață în conformitate cu adevărata sa identitate de gen. Un portret incisiv, tandru și ironic al unei persoane transgender și al familiei sale care își caută libertatea.

Filmul documentar „Coby” este prezentat în premieră națională în cadrul Bucharest Pride 2018, cu sprijinul Institutul Francez.
Proiecția este urmată de o sesiune Q&A cu Patrick Brăila, regizor și activist pentru drepturile persoanelor transgender și Sasha Ichim, fondatorul TRANSform și activist pentru drepturile persoanelor transgender.

––––––––
02.06 | 16:00
Cinema Elvire Popesco | Bd. Dacia 77, București, România
Intrare: 15 lei
Spațiu accesibilizat
Parcare pentru biciclete
––––––––

Un eveniment Bucharest Pride 2018, organizat de Asociatia Accept și Cinema Elvire Popesco.