Intersecționalitatea dintre Neurodivergență și Identitățile Queer

Cand:
august 12, 2021@2:00 pm – 4:00 pm
2021-08-12T14:00:00+03:00
2021-08-12T16:00:00+03:00
Unde:
Casa Accept
Str. Lirei 10

Intersecționalitatea dintre neurodivergență și identitățile queer // Joi, 12 august // ora 14 // Casa Accept O poveste de experiență personală, ajutată de o perspectivă istorică, acest eveniment interactiv dorește să aducă conștientizare și informare corectă cu privire la intersecționalitatea dintre identitățile queer și neurodivergență, dar și de a oferi reprezentare acestei intersecționalități și de a ajuta alte persoane queer neurodivergente să se regăsească și să se accepte.

Evenimentul va dura aproximativ 2 ore și va fi constituit dintr-o parte de context istoric, o parte de împărtășire a perspectivei personale și o parte de întrebări și împărtășire de experiențe și povești din partea participanților. Persoana care va tine acest eveniment este Ralu Baciu. Ralu este co-vice președintele PRIDE România, activist pentru drepturile grupurilor vulnerabile din comunitatea LGBTQ+ și educator pasionat. Acesta a fost diagnosticat în prima jumătate a anului 2020 cu ADHD, urmând ca la începutul anului 2021 să-și descopere identitatea trans non-binară. Făcându-și coming-out-ul recent ca și persoană lesbiană non-binară și demisexuală, Ralu dorește să arate impactul neurodivergenței față de felul cum și-a negat, perceput, descoperit, și înțeles identitatea de gen, dar și felul în care persoanele din această intersecționaliate sunt dublu discriminate atât social, cât și sistemic. Ideea acestui eveniment a pornit de la lipsa alarmantă de conștientizare și informații corecte cu privire la ADHD și din descoperirea impactului pe care neurodivergența l-a avut asupra descoperirii identității lui trans.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Accept, în cadrul Bucharest Pride (6 – 14.08.2021). Tema din acest an este „Come Out. Speak Up.” În 2021 celebrăm 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal care incrimina homosexualitatea și ne uităm împreună la evoluția drepturilor și comunităților noastre din ultimii 20 de ani, încercând să construim împreună un viitor incluziv și sigur pentru fiecare. Din nou împreună, construind spații sigure, în care identitatea noastră este celebrată.