Expoziție: Negocierea identității de gen/transgen @Pride Park

Cand:
iulie 7, 2022@6:00 pm
2022-07-07T18:00:00+03:00
2022-07-07T18:15:00+03:00
Unde:
Parcul Izvor

Vă invităm pe data de 7 iulie, de la ora 18:00, la Pride Park, pe Insula Trans să vizitați expoziția „Negocierea identității de gen/transgen”.

Această expoziție redă o călătorie în lumea identității de gen/transgen în perioada post-comunistă.

Expoziția de lucrări exprimă într-o manieră artistică parcursul tranziției autoarei, Antonella Lerca Duda. Femeie romă, transgender, activistă interacțională și una dintre vocile importante ale comunității trans din România.

Din partea autoarei: „Expoziția este despre cum pe parcursul tranziției personale m-am atașat de lucruri, am trăit emoții,și diferite momente care expun fragilitatea femeilor Trans in general. Picturile pot fi interpretate intersectional și vorbesc despre negocierea identității intr-o societate patriarhală și profund misogina.””

De asemenea, după vernisajul expoziției vă invităm și la „Bârfa Trans”, o serie de întâlniri comunitare care a luat naștere în perioada pandemiei atunci când comunitatea Trans nu mai avea spațiil sigure disponibile. Evenimentul a început ca o simpla întâlnire online după care s-a transpus in offline, cu întâlniri pentru socializare și discuții constructive.