Bucharest Pride 2017

Devenit o tradiție a libertății și nediscriminării, Bucharest Pride 2017 se va desfășura pe durata 14 mai – 20 mai. Filme, dezbateri, diferite inițiative culturale organizate în această perioadă, pe care le puteți regăsi la adresa  www.bucharestpride.ro ,  sunt o pledoarie pentru respectarea egalității în drepturi a celor care fac parte din comunitatea LGBTI (persoane lesbiene, gay, bisexuali, transgender, intersex).

Această ediție a Bucharest Pride are loc într-un an în care ne confruntăm deja cu efectele inițiativei cetățenești care vizează redefinirea familiei în Constituția României și excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în România zilei de azi. Această inițiativă cetățenească normalizează și încurajează atitudinile homofobe din societate, dublând și legitimând discriminarea pe criteriul orientării sexuale instituită deja în Codul Civil, care neagă orice formă de protecție pentru familiile de același sex. Marșul Diversității devine în aceste condiții Marșul Solidarității cu persoanele aparținând comunității LGBTI, cu toți cei care cred în egalitate în fața legii pentru toți cetățenii României.

Marșul va avea loc în data de 20 mai pe traseul obișnuit de la Arcul de Triumf la Piața Victoriei, începând cu orele 16.00, conform următorului program:

16:30 – 17:00 Mesaj din partea organizatorilor și invitaților

17:00 – 18:00 Marșul Diversității

18:00 – 19:15 Activități în aer liber

Bucharest PRIDE este un festival organizat de Asociația ACCEPT.

Partneri: Club Control, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Ambasada Germaniei, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes, National Geografic, Transilvania Film, Decât O Revistă, Șapte seri, Centrul Național al Dansului, Club Kran, Club Under, Journey Pub, VICE, Point, Baboom, Asociația ActiveWatch, Centrul Filia, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice.